Searching for sugar man

En helt unik dokumentar om den ukendte musiker Sixto Diaz Rodriguez.

Filmens udgangspunkt er den amerikanske musiker Sixto Diaz Rodriguez, som havde en meget kort karriere i USA i slutningen af 1960’erne og starten af 1970’erne. Han får aldrig nogen succes i USA og bliver helt glemt. Efterfølgende opstår der forskellige rygter om at han har begået selvmord, grundet skuffelsen over den manglende succes.

I mellemtiden opnår Sixto Diaz Rodriguez stor succes i Sydafrika. Så stor succes at mange sydafrikanere anser ham på højde med Elvis. Da Sydafrika er et lukket land grundet Apartheid, så får Rodriguez aldrig vished omkring sin stjernestatus i landet. Det er først når en journalist, mange år senere, bestræber sig efter at finde ud af hvad der faktisk skete med Rodriguez, at man finder ud af at han lever i bedste velgående i Detriot i USA.

Efter denne opdagelse bliver Rodriguez inviteret til Sydafrika, som nu er et åbent land, for at spille nogle koncerter. Her får han endelig opleve sin succes og han får anerkendelse som musiker. Han spiller for fulde huse og bliver hyldet som en stjerne.

Filmen er helt enkelt fantastisk. En meget følsom, varm og gribende film. Skal ses!

http://cdon.dk/film/searching_for_sugar_man_(dk)-22403990

http://cdon.dk/musik/rodriguez_sixto/searching_for_the_sugar_man-21149982

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: